proba.forumakers.com
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Erekcija

Go down 
AuthorMessage
Admin Decky
Mighty DeCkY!
Mighty DeCkY!
avatar

Posts : 473
Join date : 2011-08-04

PostSubject: Erekcija   Sun 18 Mar 2012, 10:20

Ako se dogodi da malo zeza, da imam tekstove da znam na sta da obratim paznju


Do erekcije za pamćenje u devet koraka
Mondo - 17.03.2012 19:41

Problemi sa erekcijom danas nisu neuobičajeni. Sa godinama se javljaju češće, ali ponekad i mlađi muškarci mogu imati problema u krevetu, što zbog stresa, što zbog savremenog tempa i nezdravog načina života. Evo kako da izbjegnete noćnu moru svakog muškarca.

Pazite šta jedete. Režim ishrane koji je loš za zdravlje srca opasan je i po erekciju. Istraživanje je pokazalo da obrasci ishrane koji mogu da dovedu do srčanog udara jer vremenom dovode do začepljenja koronarnih arterija, na isti način nepovoljno utiču na cirkulaciju u penisu, a za erekciju koje se nećete postidjeti neophodan je - dobar protok krvi.

Ako u vašoj svakodnevnoj ishrani umjesto voća i povrća dominiraju masna i pržena hrana, kao i mjesne prerađevine, možda je vrijeme da razmislite da li da pljeskavicu zamijenite grilovanim povrćem, prije nego što bude kasno.

"Ono što je opasno za srce, opasno je i za potenciju", kaže urolog dr Endru Mekalou, profesor na Univerzitetu Njujorka.

Nedavno sprovedena naučna istraživanja pokazuju da su problemi sa erekcijom gotovo nepoznati muškarcima koji "žive" na mediteranskoj dijeti. Dakle, bacite se na voće, povrće, žitarice i zdrave masti, koštunjavo voće, ribu i vino (naročito crno).

"Naučno je dokazano da promjene u načinu ishrane i okretanje mediteranskoj tradiciji doprinose boljem seksualnom životu", kaže dr Irvin Goldštajn iz Alvarado bolnice u San Dijegu.

Trudite se da kilažu održavate u razumnim granicama. Gojaznost nosi more problema, među kojima je i povišen rizik od dijabetesa tipa 2, koji može da izazove oštećenja nerava. Ako "napadne" nerve u tkivu penisa, problemi sa erekcijom su na vidiku.

Redovno provjeravajte pritisak i nivo holesterola. Povišen krvni pritisak i holesterol mogu da oštete krvne sudove, uključujući i one u penisu. Najcrnji scenario na kraju vodi pravo u erektilnu disfunkciju. Dakle, ne budite lijeni, provjerite nivo holesetrola bar jednom godišnje, a pritisak i češće.

Ne pretjerujte sa alkoholom. Neko žestoko piće tu i tamo ili vino uz večeru nisu opasni, naravno, ali ako pretjerujete sa alkoholom, pijete često i neumjereno, vrlo brzo ćete uvidjeti da vaše "performanse" u krevetu slabe...

Vježbajte redovno. Postoje naučni dokazi da "sjedeći" stil života može dovesti do problema sa erekcijom. Trčanje, plivanje ili bavljenje bilo kojim aerobnim vježbama su najbolji lijek. Ali, čuvajte se vožnje bicikla, pošto rezultati nekih studija pokazuju da ova aktivnost nepovoljno utiče na potenciju zbog pritiska kojem je izložena genitalna regija.

Ako povremeno vozite bicikl, neće vam se ništa desiti, naravno, ali ako vozite često i volite duge rute, pobrinite se da imate udobno sjedište, nosite biciklističke i trudite se da dok vrtite pedale što više vremena provedete stojeći.

Provjeravajte nivo testosterona. Nivo testosterona rapidno opada kod muškaraca poslije 50. godine, ali već poslije 40. rođendana nivo ovog hormona svake godine niži je za oko 1,3 odsto. Na pad nivoa testosterona ukazuju simptomi kao što su slabljenje libida, promjene raspoloženja, smanjena izdržljivost ili teškoće u donošenju odluka, kao i "meka" erekcija, pa nije loše da se obratite ljekaru ako vas muči nešto od toga. Manjak testosterona može se regulisati lijekovima.

Ako pušite - prestanite. Pušenje oštećuje krvne sudove i otežava protok krvi u cijelom tijelu, pa i u penisu.

Budite pažljivi tokom odnosa. Ponekad se problemi sa erekcijom javljaju kao posljedica povreda do kojih dolazi za vrijeme seksa. Ako je potrebno, koristite lubrikante, a ako tokom seksa osjetite bilo kakvu neprijatnost, promijenite položaj ili ritam.

Pokušajte da se oslobodite stresa. Adrenalin skače kad smo pod stresom, a to dovodi do skupljanja krvnih sudova, što može dovesti do problema sa erekcijom. Sve što možete da uradite da umanjite tenziju biće veliki podstrek za vaš seksualni život.


[Only admins are allowed to see this link]
Back to top Go down
http://proba.forumakers.com
 
Erekcija
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
home :: Arhiva (nepotreno vise - pred brisanjem)-
Jump to: